Offentligt foredrag om viden om vand
Offentligt foredrag om viden om vand

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Bio Næstved
Kattebjerg 5,
4700 Næstved
Arrangører
For hvem?

Viden om vand

Offentlige foredrag i naturvidenskab er en serie af højaktuelle foredrag, der livestreames direkte fra Aarhus Universitet til BIO Næstved.

Professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding fortæller om hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber, og hvordan vandmolekylerne i samspil med hinanden spiller en vital rolle i biologiske og klimarelaterede processer på Jorden.

Vand er grundlaget for alle de livsformer, vi kender. Ved brug af ny laserteknik har forskerne fået indsigt i, hvordan de enkelte vandmolekyler bevæger sig og det komplicerede samspil mellem molekylerne. Med denne viden forstår vi bedre de mange biologiske processer, hvor vandmolekylet spiller en afgørende rolle. Det er også vands usædvanlige egenskaber, der er afgørende for Jordens klima, og den måde Solens energi fordeles på Jordkloden.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved

Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, BIO Næstved og Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder dig at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming.

Foredraget om vand kan opleves i BIO Næstved tirsdag den 29. oktober kl. 19.00-21.00. Bestil din gratis billet via biografens hjemmeside. Du kan læse mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside.

Pris
0