Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Lille scene
For hvem?

Vi Nørder# 5: Story mode – videospillenes historie

Lyt, lær og spil med, når det lokale gamer-projekt ”Spilsamlingen” besøger Næstved Bibliotek til en snak om videospils historie fra 1970’erne og frem til i dag. Med sig har de forskellige spilkonsoller og fortællinger fra svundne gaming-tider.

Spilsamlingen består af to lokale spilentusiaster, Chris Møller og Mikkel Dehn, der er draget ud på en fælles mission om at skabe Danmarks største samling af gamle spil og konsoller. Projektet startede for tre år siden, de to samlere er i skrivende stund oppe på lige godt 5.700 forskellige spil og omkring 100 konsoller fra midten af 1970’erne og frem til i dag.

Mikkel vil tage deltagerne med på en historisk rejse tilbage til 80’erne og 90’erne, hvor konsolspil for alvor havde indtaget Danmark. Dengang Faxe Kondi stadig var proppet med farvestof, pommes fritterne smagte lidt bedre, og man kunne finde arkademaskiner i enhver grillbar med respekt for sig selv. Undervejs fortæller Mikkel om tankerne bag Spilsamlingen som projekt samt om videospillets historie og udvikling gennem tiden. De medbringer også forskellige konsoller, som stilles til fri afbenyttelse for deltagerne på aftenen.

Savner du at spille GameCube, NES, Sega Mega Drive? Så har du nu muligheden igen!

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding - følg linket for booking.

Om Spilsamlingen

Drengene bruger stort set hver dag tid på at katalogisere nye spil, opgradere de eksisterende spil med pænere eksemplarer, istandsætte maskiner og prøve at holde styr på det hele. Selve jagten på spillene er også en central del af projektet, og den største grund til deres omfattende samling. Spilsamlingen har kørt som projekt i tre år, men denne aftens arrangement bliver deres første reelle foredrag.