Tilblivelsen af det moderne menneske
Tilblivelsen af det moderne menneske

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
BIO Næstved, Kattebjerg 5, 4700 Næstved
For hvem?
Arrangør

Tilblivelsen af det moderne menneske

Offentlige streamingforedrag om naturvidenskab fra Aarhus Universitet i BIO Næstved.

Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie.
Kom med på en tur gennem menneskets genetiske historie med nedslag i nogle af de begivenheder der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Menneskets historie har vist sig at være langt mere dynamisk end vi troede. Derfor er langt de fleste landes befolkninger genetisk set et resultat af begivenheder der skete meget sent i menneskets historie.
I dette foredrag kommer vi gennem menneskets genetiske historie og gennemgår nogle af de begivenheder, fra sygdomsepidemier til folkevandringer, der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Foredragsholder er Eske Willerslev, professor i DNA-forskning ved Københavns Universitet.

Et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice, BIO Næstved og Aarhus universitet tilbyder hele landet at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben.

Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab bringer engagerede forelæsere der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Foredragene dækker forskellige spændende områder. Denne sæson er der blandt andet foredrag med titlerne ”Rejsen ud i rummet” ”Dybhavet – Nyt fra en ukendt verden” og ”Tilblivelsen af det moderne menneske!”  

I Næstved vil de offentlige foredrag blive vist i BIO Næstved, der lægger sal til samtlige 6 foredrag i oktober og november.

Næsten alle foredragene er gratis. Du kan bestille din plads i allerede nu her: https://www.bio12345.dk/program/gratis-foredrag 

Du kan se mere om de enkelte foredrag her https://ofn.au.dk/

Der vil blive taget løbende hensyn til Corona-situationen. Både i forhold til afstand i salen og eventuelle aflysninger.