Smagen af øl
Smagen af øl

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
30 kr.
Bibliotek
Sted
BIO Næstved, Kattebjerg 5, 4700 Næstved
For hvem?
Arrangør

Smagen af øl

Offentlige streamingforedrag om naturvidenskab fra Aarhus Universitet i BIO Næstved.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.
Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen. 

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget. 

Forelæsere er Zoran Gojkovic og Erik Lund. Begge brygmestre ved Carlsberg Laboratorium.

Et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice, BIO Næstved og Aarhus universitet tilbyder hele landet at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben.

Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab bringer engagerede forelæsere der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Foredragene dækker forskellige spændende områder. Denne sæson er der blandt andet foredrag med titlerne ”Rejsen ud i rummet” ”Dybhavet – Nyt fra en ukendt verden” og ”Tilblivelsen af det moderne menneske!”  

I Næstved vil de offentlige foredrag blive vist i BIO Næstved, der lægger sal til samtlige 6 foredrag i oktober og november.

Bemærk at dette foredrag er det eneste af de naturvidenskabelige foredrag hvor det koster lidt at deltage. Foredraget er stadig gratis men du betaler for øllen.. Du kan bestille din plads i allerede nu her: https://www.bio12345.dk/program/gratis-foredrag 

Du kan se mere om de enkelte foredrag her https://ofn.au.dk/

Der vil blive taget løbende hensyn til Corona-situationen. Både i forhold til afstand i salen og eventuelle aflysninger.