Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek

Om at være pårørende til en dement

Over 400.000 mennesker er i dag pårørende til et menneske med en demenssygdom. Demens vender op og ned på livet, som vi kender det. Og som pårørende gælder det om at hænge på så godt man kan. 

- Der findes intet smertefrit demensforløb, men måske kan vi finde en mulighed for at åbne døre i os selv og i kontakten undervejs, fortæller forfatteren Marianne Iben Hansen, som kommer til Glumsø Bibliotek onsdag den 22. september. Hun har for nylig udgivet bogen ”Gennem sprækkerne” (2021), hvor hun fortæller om sin fars forløb med Alzheimers gennem fem år. Og hvordan det vendte op og ned på det liv, hun kendte.
 

- Emnet dukker i stigende grad op i medierne, ofte med fokus på de forfærdelige tab eller på systemets svigt. Det er vigtige emner, men efter min mening mangler der en stemme, som - også - taler om det nærvær, der kan blive muligt, ikke på trods af demensen, men i kraft af den. Min bog gør plads til alle aspekter.  Magtesløshed og frustration. Det pinefulde og det hjerteskærende. Det rørende og det inderlige.

Når det handler om demens, bliver kontakten altafgørende, og netop kontakt er det gennemgående tema i bogen: Hvordan jeg baksede med den undervejs, hvordan jeg hang fast i de gamle former og hvordan kontakten åbnede sig, da jeg slap og gik med ind i ukendt land. Det er det, jeg brænder for at formidle og få med i synsfeltet, når vi ser på demens.

En aften, hvor der både bliver fortalt om bogen, om demens og er plads til snak om emnet. 

Vi overholder de gældende Coronarestriktioner.