Hvordan påvirker algoritmer vores samfund?
Hvordan påvirker algoritmer vores samfund?

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Online (på Teams)
For hvem?

Hvordan påvirker algoritmer vores samfund?

Hør forsker ved Københavns IT-Universitet Vedran Sekara fortælle om, hvordan algoritmer spiller en stor rolle i vores liv i forhold til, hvilke film vi ser, hvem vi bliver venner med, og hvordan vi finder information.

Algoritmer og andre automatiserede systemer begynder at blive en større del af vores sociale, kulturelle, økonomiske og politiske systemer.
Desværre er kunstig intelligens, maskinindlæring og algoritmer kun så gode som de data, de er trænet på.
Datasættene, der bruges til at bygge sådanne systemer, indeholder ofte ukendte fordomme og bias i med hensyn til økonomisk baggrund, etnicitet, klasse, alder, køn og handikap. 

Dette foredrag belyser de utilsigtede effekter af algoritmer og vil fortælle om effekten af under- og misrepræsentationer af grupper og populationer i "store datasæt" (big data).
Vi vil se på, hvilke effekter biased data har på algoritmer og trække på eksempler fra bl.a. selvkørende biler, automatiske jobansøgningssystemer, ansigtsgenkendelse, Facebooks systemer og meget mere.

Foredraget er en del af "Forskningens Døgn", som er en årlig begivenhed, hvor forskere fra næsten alle videnskabens grene fortæller om deres forskning til et bredt publikum.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Link til foredraget fremsendes på dagen.