Hvem havner i Luksusfælden foredrag

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Online
For hvem?

Hvem havner i Luksusfælden?

Hvem havner i luksusfælden? Er det mennesker, som blot uheldigvis er ramt af arbejdsløshed eller sygdom? Eller er det faktisk muligt at forudsige?

I fjernsynet kan vi i programmet ‘Luksusfælden’ følge danskere, der er fanget i onde spiraler af kviklån og forbrug, der langt fra stemmer overens med indtægten.

Programmets værter optrevler de massive økonomiske problemer, men mange seere sidder måske alligevel tilbage med nogle spørgsmål.

Hvordan kunne det komme så vidt? Er mennesker i luksusfælden særligt uheldigt ramt af arbejdsløshed eller sygdom? Eller er det faktisk muligt at forudsige, hvem der ender i økonomiske problemer? Kan bestemte personlighedstræk øge sandsynligheden for at få økonomiske vanskeligheder? Og arver man finansiel adfærd fra sine forældre?

Foredraget viser, hvordan økonomer bruger eksperimenter og kæmpestore datamængder til at forudsige økonomisk adfærd. Foredraget er en del af Forskningens Døgn, som er en årlig begivenhed, hvor forskere fra næsten alle videnskabens grene kan fortælle om deres forskning til det brede publikum. 

I 2020 blev forskningens døgn aflyst pga. nedlukningen af Danmark. I år er Forskningens Døgn tilbage, dog udelukkende online.

Foredragsholder er Søren Leth-Petersen, professor ved Økonomisk institut ved Københavns Universitet. Han forsker til dagligt i opsparingsadfærd og privatøkonomi.

Du skal have adgang til zoom for at kunne deltage i foredraget. Brug dette link: https://ucph-ku.zoom.us/j/64017910949