Ting fra fortiden
Gå på opdagelse i erindringslandskabet

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Gå på opdagelse i erindringslandskabet

Kom og hør et spændende forskerforedrag om vores erindringer ved Lotte Printz. Hvad gør erindringerne for os?

Forskere mener, at erindringer kan være både forebyggende og lindrende. Mange skriver livshistorier og arbejder med erindringerne, der er blandt andet flere skrivegrupper i Næstved Kommune. 

Det er femte gang i år, at Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning med støtte fra Lundbeckfonden arrangerer Hearts & Minds festivalen. Og i år byder programmet på mere end 100 events i hele landet, der undersøger og udforsker generationer på tværs.

”Åh, nu skal vi høre om de gamle dage igen!” Har du ikke sukket det højlydt, har du nok en gang eller to (i dine yngre dage) tænkt tanken. Men de fleste af os kommer i ”erindringsalderen”, og ærgrer os så over, at vi ikke lyttede, mens tid var – eller at tidligere generationer ikke var mere rundhåndede med deres erindringer. Og det er ikke kun den nære familie, der vil lægge lyttelapper eller læsebriller til.

Også forskere og andet godtfolk anerkender i dag, at erindringer bidrager med uvurderlig viden og kan være både forebyggende og lindrende. Baseret på sin mangeårige og alsidige erfaring på erindringsområdet dykker Lotte Printz ned i, hvad erindringer er for en størrelse, hvad de gør for dem, der fortæller, hvordan de bliver taget imod og binder generationer sammen.     

Pris
0