Billede af Terttu Anneli Andersen

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
15:00 - 16:30
Lokalitet
Danmark
Tickets
Billetsalg lukket

Finnebarn i Danmark

Terttu Anneli Andersen, der kom til Næstved som finnebarn i 1941, fortæller om sit liv ved et foredrag på Næstved Bibliotek.

Under 2. verdenskrig i december 1941 kom Terttu Anneli Andersen til Næstved. Hun var finnebarn og kun 4 år gammel. Med på rejsen til Danmark havde hun en af sine storesøstre.
 
Der kom ca. 4.000 finnebørn til Danmark under krigen, og de kom til plejefamilier i hele landet. Størstedelen af børnene vendte tilbage til Finland efter opholdet, men en del blev så knyttet til Danmark, at de blev her eller kom tilbage igen senere. Terttu Anneli Andersen, der i dag er 81 år gammel, vendte tilbage i 1954 og har boet i Næstved lige siden.

Mine memoirer - finnebarn i Danmark

Terttu Anneli Andersen skrev i 2017 en bog på finsk om sine oplevelser og erindringer. Denne bog er nu oversat til dansk og har fået titlen "Mine memoirer - finnebarn i Danmark". I bogen fortæller Terttu om den dramatiske rejse til Næstved, om det at skulle lære et nyt sprog, savnet af sin familie og hvad opholdet i Danmark har betydet for hendes liv.

Foredraget bliver suppleret med billeder på storskærm.

Arrangementet er gratis. Tilmeld dig til venstre på siden under "Køb/bestil billet(ter)".