Foto af Thora Larsen fra Fuglebjerg

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Foredrag

Faster Thora fortæller - UDSOLGT

06.03.18
Tirsdag den 6. marts gentager vi den lokalhistoriske aften på Fuglebjerg Bibliotek, hvor du kan høre om livet i og omkring Fuglebjerg gennem næsten et århundrede set gennem Thora Larsens øjne. Billetterne er revet væk, og der er udsolgt.

Interessen for dette lokalhistoriske arrangement har været stor, og der blev hurtigt udsolgt. Både til det oprindelige foredrag og til denne aften. 

Hvem var Thora?

Thora Larsen (1881-1976) var ugift og arbejdede gennem tiden mange forskellige steder. Hun passede bl.a. et par år vaskeriet på Holsteinsminde, hun var kokkepige hos apoteker Petersen i Fuglebjerg og arbejdede hos broderen, den navnkundige bagermester A.P.  Larsen i Fuglebjerg - både i huset og i forretningen. Desuden var hun i en årrække husbestyrerinde for en gårdejer i Sdr. Bjerge, inden hun i 1929 kom "hjem" til Fuglebjerg for at hjælpe sin søster Marie Larsen, som havde trikotageforretning på Torvet.

Thoras stemme

Thora har fortalt sine erindringer til sin nieces søn, Ole Nyvang Christensen, som har optaget fortællingen på bånd. Hans fætter Ingemann Larsen har suppleret med billeder, som passer til. Denne aften vil de vise os billederne, mens vi hører lydbåndet og der bliver efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål og kommentere fortællingen. Ole og Ingemann er begge børnebørn af Thora Larsens bror. Optagelsen er fra 1973 - Thora Larsen var da 92 år gammel.  
 
Thora Larsen fortæller levende - på et dejligt sjællandsk - om sit eget liv og om livet i Fuglebjerg og på Fuglebjergegnen gennem næsten et århundrede. 
 
Arrangør: Fuglebjerg Bibliotek i samarbejde med Borup Ris' venner 

Der er ikke flere billetter til foredraget.