Organdonations logo
Organdonations logo

Om dette arrangement

Tid
15:30 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

En personlig beretning om organdonation

I anledning af organdonationsugen fortæller Anne Pinion om, da hendes barnebarn blev født uden nyrefunktion og derfor var afhængig af dialyse fra spæd.

Da han var 22 mdr. gammel donerede Anne Pinion sin ene nyre til barnebarnet og nu – snart 10 år efter fortæller hans farmor om, hvad transplantationen for betydet for hans livskvalitet.
Anne Pinion fortæller også om at skulle tage stilling til organdonation. Hun fandt – efter sin køretur med sin søn og barnebarnet – sin mand livløs på sofaen. Han var ikke organdonor, og da han blev erklæret hjernedød, måtte Anne tage stilling på sin mands vegne. 

Om organdonationsugen

Dansk Center for Organdonation er tovholder på den nationale organdonationsuge (41), hvor foreningen sammen med hospitaler, patientforeninger, organisationer og frivillige sætter fokus på organdonation.
I 1. halvår 2019 var der 49 donorer, og der blev transplanteret 150 organer fra afdøde donorer. I samme periode blev der transplanteret 45 organer fra levende donorer. I alt 188 personer er blevet transplanteret.
Der er lang venteliste til at modtage et organ. I 1. halvår 2019 står 451 personer på venteliste til et organ. 
1.1107,113 har registreret sig i Organdonorregistret. 
Formålet med organdonationsugen er at skabe dialog og debat om emnet, og hovedbudskabet er, at man skal tage snakken om organdonation, der for mange mennesker indeholder en vanskelig etisk stillingtagen: dilemmaet mellem modtagerens behov for at modtage et organ og et andet menneskes død. 

Arrangementet er gratis og der er ingen tilmelding - bare mød op!

 

 

 

 

Pris
0