Spice Up your Life! – foredrag om Spice Girls
Spice Up your Life! – foredrag om Spice Girls

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:45
Pris
30 kr.
Bibliotek
Sted
Store scene
For hvem?

AFLYST! Spice Up your Life! – foredrag om Spice Girls

ARRANGEMENTET ER AFLYST! DER ARBEJDES PÅ AT FINDE EN NY DATO. Tag med på et muntert og rørende nostalgitrip, når Spice Girls-eksperten Elise Ligaard kaster et kærlig-kritisk blik på barndommens vigtigste popgruppe for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang i 90’erne.

Spice Girls er for mange det ultimative billede på 90’erne. Fans helt ned til 4-års alderen mødtes om at efterligne popgruppens vilde og sexede attitude, ofte til stor bekymring for forældrene. 
De er samtidigt den bedst sælgende pigegruppe nogensinde, og Spice Girls har sat et uudsletteligt aftryk på popkulturen og en hel generation af fans.

Omkring Spice Girls opstod et af Danmarks-historiens største og mest interessante fan-fænomener. For selvom Spice Girls var et dybt kommercielt popfænomen, prædikede de også positive værdier som ’Girl Power’ og venindesammenhold.
Til foredraget medbringer Elise en stor kuffert fuld af originalt merchandise, bl.a. de legendariske Spice Girls-dukker, deodoranten, samlemapper, smykker, penalhus og meget mere. 

Hvorfor er det relevant i dag?
I dag er 90’ernes Spice Girls fans blevet voksne, og barndommens poppede kampråb vækker genklang i en tid, hvor diskussioner om #metoo og fjerde-bølgefeminismen præger den offentlige debat - og hvor Buffalosko, Adidas-sæt og lyserøde dynejakker igen er blevet in!

Samtidig er foredraget en anledning til at genoverveje gruppens betydning i en musikbranche, der den dag i dag lider under kønsstereotyper og en maskulin slagside.

Om Elise Ligaard
Elise Ligaard er cand.mag. i Musikvidenskab, har skrevet speciale om Spice Girls og er forfatter til den kulturhistoriske bog "Generation Spice Girls" (Gyldendal, 2021). 

Hun har tidligere arbejdet som udstillingsmedarbejder på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur og har desuden undervist i fænomenet fankulturer på Københavns Universitet. 

I dag arbejder hun som freelance foredragsholder og kulturformidler og afholder bl.a. Spice Girls-danseworkshops og Spice Girls-singalongs foruden Spice Girls-foredrag.