Nanoteknologi. Foto: Shutterstock
Nanoteknologi. Foto: Shutterstock
Forskningens Døgn - landsdækkende videnskabsfestival
Forskningens Døgn - landsdækkende videnskabsfestival

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis, men tilmelding er nødvendig
Bibliotek
Sted
Store scene
For hvem?

AFLYST! Nanoteknologi - en tur i maskinrummet

OBS! ARRANGEMENTET ER AFLYST! Nanoteknologi er blevet en større del af vores hverdag. Foredraget vil vise eksempler på, hvor man bruger nanomaterialer og hvordan de bliver udviklet. Foredraget er en del af Forskningens Døgn.

Nanoteknologi er i dag en del af vores hverdag. Uden at vi nødvendigvis tænker over det, så findes det i mange af de produkter, som vi omgiver os med.

Nanoteknologi forventes kun at blive endnu mere udbredt i fremtiden, hvor det kommer til at spille en væsentlig rolle i de klima- og teknologiudfordringer, som vi står overfor i de kommende år.

De færreste har indsigt i, hvordan nanomaterialer bliver udviklet og fremstillet, men det har Martin Bondesgaard, Post. Doc. ved Aarhus Universitet, der er aftenens oplægsholder. Han vil gennem konkrete eksempler forsøge at give et indblik i, hvor denne proces foregår og hvilke overvejelser, man som forsker skal igennem fra start til slut i løbet af udviklingsprocessen.

Forskningens Døgn
Foredraget præsenteres i samarbejde med den landsdækkende videnskabsfestival "Forskningens Døgn", der hvert år sætter fokus på den omfangsrige og mangfoldige forskning, der foregår på Danmarks universiteter og forskningsinstitutioner.