Om dette arrangement

Tid
17:45 - 22:00
Pris
180 kr.
Lokalitet
Café Rejseladen
Storegade 2
4171 Glumsø
Sted
Café Rejseladen og Glumsø Bio
Arrangører
Glumsø Bibliotek, Café Rejseladen og Glumsø Bio
For hvem?
Køb/bestil billet(ter)

Den, der lever stille - Bog, Bøf og Bif Glumsø

Der inviteres til endnu en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen ”Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov, før vi ser filmen af samme navn i Glumsø Bio.

”Bog, Bøf og Bif” er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek.

Navnet på konceptet er ændret fra ”Bøf, Bog og Bif” til ”Bog, Bøf og Bif”. Det er ud fra tanken om, at bogen læses først, derefter spises der. Og så ser vi filmen i biografen. 

Denne gang skal vi se filmen, ”Den, der lever stille”.  

I filmen har Frederikke Dahl Hansen (Leonora Christiana) og Jens Albinus (faren) de bærende roller. Moren spilles af Sarah Boberg.

Stærk fortælling om at finde sig selv 
Bogen, som er fra 2018, er en selvbiografisk erindringsroman. Det er Leonora Christina Skovs egen fortælling om hendes opvækst som enebarn i et parcelhus i Helsinge med et par forældre, som ikke kunne finde ud af at elske hende. Det er også historien om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. Det er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Bogen er såkaldt autofiktion.  

En unik filmisk tilføjelse til læseoplevelsen 
Filmen ”Den, der lever stille” er en filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller og omhandler forfatteren selv, da hun har taget afstand fra sine forældre efter en dysfunktionel opvækst. Da Leonora på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice med uhelbredelig brystkræft, bliver hun suget ind i et virvar af følelser og barndomsminder, som får hende til at tvivle på, hvad der er virkelighed og fantasi. Instruktør Puk Grasten har skrevet og instrueret filmen, som ifølge Leonora Christina Skov selv er en unik filmisk tilføjelse til læseoplevelsen.  

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Glumsø Bibliotek fra mandag den 3. april. 
 
Aftenens program i biografen: 
Fra kl. 17.45-19.00 – Café Rejseladen 
Menu: Glaseret skinke med flødekartofler og broccolisalat. 
Ekstra: is (kan købes for 30 kr.)
Fra kl. 19.00 – Glumsø Bio 
Fra kl. 19.30-ca. 22.00

Oplæg om bogen bag filmen, ”Den, der lever stille” ved Glumsø Bibliotek.
Vi ser filmen af samme navn og taler om den bagefter. 
Er du vegetar eller lign., kan du skrive til Marianne fra Café Rejseladen på: Oskar.Rosell@mail.tele.dk
Samlet pris for spisning og biograf: 180 kr. (ekskl. drikkevarer og dessert). I prisen er inkluderet en kop kaffe eller te i biografen.

Tilmelding på: www.glumsoe-bio.dk, hvor der betales for både spisning og biograf. Der er et begrænset antal billetter til arrangementet! Kvittering på sms eller mail skal vises både i Café Rejseladen og i Glumsø Bio.