Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Næstved Bibliotek, Salen
For hvem?

De pårørende

Se dokumentarfilmen ’De Pårørende’ og mød filmens instruktør Vibe Mogensen til en snak om filmens indhold.

Psykisk sygdom er blevet Danmarks nye folkesygdom nummer et.

Tallet er støt stigende, ikke mindst hos unge mennesker. 15% af alle danske børn og unge får stillet en psykiatrisk diagnose, før de fylder 18 år. Antallet af unge mennesker, som bliver ramt af psykiske lidelser, overgår dermed langt både cancer- og diabetespatienter. Når de rammes, så rammes også deres nærmeste. Forældrene, kæresterne, deres søskende. En tredjedel af danskerne.

Denne film handler om dem. Det er en virkelighed, som udleves i højeste alarmberedskab alle døgnets timer. Og det koster.

Dette er filmen om en gruppe forældre – alle med en betingelsesløs kærlighed til deres børn – som har valgt at dele deres desperation, følelse af magtesløshed og erfaringer med hinanden og på film.  Vi kommer helt tæt på de pårørende sammen med psykoterapeut Lene E. Karlsson i et rum, der normalt er utilgængeligt og underlagt tavshedspligt.

Denne aften vil vi vise filmen. Efterfølgende er der snak om filmen og filmens temaer med instruktøren Vibe Mogensen, der tidligere har lavet dokumentarfilmen ’Min fars sind’.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.