Udvandrerne filmplakat. Foto: Nordisk Film.
Udvandrerne filmplakat. Foto: Nordisk Film.

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 21:00
Pris
225 kr.
Lokalitet
Fabriksvej 1
4700 Næstved
Sted
Nordisk Film Biografer Næstved
Arrangører
For hvem?

Brød, Bog og Bio – Udvandrerne

Til denne omgang Brød, Bog og Bio skal det handle om bogen og filmen "Udvandrerne" – og vi skal naturligvis også have noget at spise!

Rejsen til Amerika 
Bogen 'Udvandrerne' af Vilhelm Moberg blev oprindeligt udgivet i 1949. Den fortæller historien om en svensk familie, der i midten af 1800-tallet rejser til Amerika for at få sig et bedre liv, efter at høsten i flere år har slået fejl. I Småland mærker familierne hungersnøden og de dårlige tider. Karl Oskar forsøger ihærdigt at overtale sin kone, Kristina, til at forlade sit hjemland og sin familie og rejse til Amerika for at starte på en frisk. Hun er ikke meget for det, da hun ved, at de aldrig kommer hjem igen. Da deres ældste barn dør, går det imidlertid op for hende, hvor farlig og dyster fremtiden er i Sverige. Sammen med en række bekendte og slægtninge begiver familien sig ud på den farlige rejse mod det store ukendte land. Bogen 'Udvandrerne' er første bind i Vilhelm Mobergs historiske romanserie 'Udvandrersagaen'.

Et storslået og tidløst eventyr
Filmen 'Udvandrerne' er historien om modet til at vove sig ud i det ukendte. Hjemme på gården i Småland ser Kristina og Karl Oskar, hvordan livet tørrer ud. Fra vest, over det store hav, høres historier om en ny verden. Måske er der en chance for at starte forfra. Et håb tændes, og Kristina og Karl Oskar forlader Sverige. Det er et storslået og tidløst eventyr. Det er historien om Sverige og om at turde følge sine drømme. Filmen er baseret på Vilhelm Mobergs elskede klassikere og fortæller historien om, hvordan halvanden million svenskere tog turen til USA i håbet om et nyt, bedre liv. Romanerne er filmatiseret flere gange, senest af Erik Poppe, som også står bag filmene 'Utøya 22. juli' og 'Kongens valg'.

Hvad er Brød, Bog og Bio?
”Brød, Bog og Bio”, som startede i foråret 2019 i Næstved, er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Nordisk Film Biograf. Denne gang skal vi se filmen Udvandrerne med Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed i hovedrollerne. Til Brød, Bog og Bio starter vi med at høre om bogen over en kop kaffe/te, før vi ser filmen . Bagefter spiser vi en let anretning i biografens lounge, mens vi taler om filmen og bogen.

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Næstved Bibliotek ved ”voksenpunktet” fra mandag den 8. august. 

Aftenens program i biografen: 
Fra kl. 17.00-17.15 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage.  
Fra kl. 17.30-ca. 20.00 - vi ser filmen Udvandrerne
Fra kl. 20.00-ca. 21.00 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen og bogen. 

Menu: En let anretning 
Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.
Pris: Samlet pris for kaffe, spisning og biograf er 225 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Billetter købes her