Plakat til filmen: Ser du månen, Daniel
Plakat til filmen: Ser du månen, Daniel

Om dette arrangement

Tid
17:45 - 21:30
Pris
200 kr.
Lokalitet
Nordisk Film Biografer, Næstved
Fabriksvej 1
4700 0
Sted
Nordisk Film Biografer, Næstved
Arrangører
For hvem?

Brød, Bog og Bio i Næstved

Nordisk Film Biografer Næstved og Næstved Bibliotek inviterer til kulturel aften i biografen. Vi starter med at høre om bogen Ser du månen, Daniel skrevet af Puk Damsgård over en kop kaffe/te, før vi ser helaftensfilmen af samme navn. Bagefter spiser vi en let anretning i biografens lounge, mens vi taler om filmen.

"Brød, Bog og Bio" startede i foråret i Næstved, men selve konceptet, med at spise sammen og høre om bogen bag filmen, før man ser den i biografen, er ikke nyt. I Glumsø har det siden 2016 kørt under navnet "Bøf, Bog og Bif", som et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. I Næstved samarbejder Næstved Bibliotek med Nordisk Film Biograf om "Brød, Bog og Bio". Denne gang skal vi se filmen, Ser du månen, Daniel med Esben Smed og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne, som for nyligt har haft premiere i landets biografer. Filmen er, sammen med Dronningen og Før Frosten, blevet valgt som de film, der skal dyste om at blive indstillet som det danske bud på en Oscar-nominering til bedste internationale film.   
 
Bogen Ser du månen, Daniel (2015) af Puk Damsgård er meget følelsesladet og barsk - et gidsel- og familiedrama. 
 
Ser du månen, Daniel er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley. I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og vi ser, hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.     
 
Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Næstved Bibliotek i Info-skranken.  

Aftenens program i biografen:
Fra kl. 17.15-17.30 - velkomst i loungen - oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage. 
 
Fra kl. 17.45-ca. 20.20 - vi ser filmen Ser du månen, Daniel 
 
Fra kl. 20.30-ca. 21.30 - vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen
Menu: En let anretning
Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes. 
 
Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 200 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB's app.

Billetter købes på: https://www.nfbio.dk
 

Pris
200