Plakat for filmen Tysktime
Plakat for filmen Tysktime

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
80 kr.
Bibliotek
Sted
Glumsø Biograf, Østergade 16, 4171 Glumsø
For hvem?
Arrangør

Bog og bif i Glumsø

Der inviteres der til en spændende kulturel aften i Glumsø Bio, hvor vi starter med at høre om bogen Tysktime af Sigfried Lenz, før vi ser filmen af samme navn.

I revolutionsåret 1968 fik Siegfried Lenz et internationalt gennembrud med romanen Tysktime. Bogen handler om oprør, nationalisme, blindhed og om, hvordan mennesker bliver onde.

Med filmen Tysktime har den tyske instruktør Christian Schwochow filmatiseret én af de største efterkrigsromaner i Tyskland. Filmen tager fat i nogle af de svære spørgsmål, der opstår efter en national krise: Pligten til at handle, eller pligten til at sige fra? Kan kærlighedens bånd overskygges af arbejdets og det politiske kalds vigtighed? Er forsoning mulig efter så stor splittelse? Filmen, som delvist er optaget ved det danske Vadehav med meget smukke billeder, har bl.a. Sonja Richter på rollelisten.

Vi følger den unge Siggi Jepsen (spillet af henholdsvis Levi Eisenblätter og Tom Gronau), som lige efter 2. verdenskrig er sendt til en anstalt for adfærdsvanskelige unge. Her skriver han en stil om sin opvækst i den nordtyske landsby Rugbüll ved den dansk-tyske grænse. Hans far, som spilles af Ulrich Noethen, var politibetjent under krigen. Og her skulle han bl.a. overvåge, at den lokale kunstner Nansen (Tobias Moretti) (bygget over Emil Nolde), overholdt nazisternes maleforbud. Overvågningen af Nansen nærmede sig en sygelig besættelse, som også gik ud over familien. Filmen er en universel fortælling om dilemmaet mellem pligt og moral, og om modet til og prisen for at sætte sig op mod love og regler.

Aftenens program i Glumsø Bio:
Fra kl. 19.15-19.30  
Oplæg om bogen bag filmen, Tysktime ved Glumsø Bibliotek 
Fra kl. 19.30-ca. 22.00 - Glumsø Bio
Vi ser filmen, Tysktime
Efter filmen er der tid til diskussion. 

Pris: 80 kr. 
Der er tilmelding på: https://billet.glumsoe-bio.dk/billetter/23588/1837?org=218. Der er et begrænset antal billetter til arrangementet!
Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet. Kvittering på sms eller mail skal vises i Glumsø Bio. 

OBS:
Vi overholder alle restriktioner i forhold til Corona med antal, afstand, afspritning m.m.