Filmplakat til filmen Løfte ved daggry
Filmplakat til filmen Løfte ved daggry

Om dette arrangement

Tid
17:45 - 22:00
Pris
Gratis
Bibliotek

Bøf, bog og bif - Løfte ved daggry - forpremiere! UDSOLGT

Til denne omgang Bøf, Bog og Bif spiser vi i Café Rejseladen, hører om bogen bag filmen, Morgenrødens daggry, og vi ser efterfølgende forpremiere på filmen i Glumsø Bio. Vi slutter af med snak om filmen. OBS: Udsolgt

"Bøf, Bog og Bif" er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. Denne gang skal vi se filmen, Løfte ved Daggry med Charlotte Gainsbourg og Pierre Niney i hovedrollerne.   
 
Morgenrødens løfte (1960) af Romain Gary er en selvbiografisk humoristisk roman om en dreng og mand, der livet igennem søger at leve op til sin mors krav om, at han skal blive en stor mand.  
 
Eventyr, mystik og passion 
Romain Gary, der var født som Roman Kacew i det gamle russiske kejserrige, levede et liv fyldt med eventyr, mystik og passion, alt sammen for at gøre sin mor stolt. Barndommen i det nuværende Lithauen, Moskva og Polen blev afløst af herlige, solskinsfyldte ungdomsoplevelser ved den franske middelhavskyst. Som voksen bød livet på dramatiske begivenheder som pilot i Afrika under 2. verdenskrig og efter det en periode som fransk diplomat. 
 
Hans mor, Nina, var selv mærket af livets op- og nedture. Hun var teaterskuespillerinde. Senere fik hun en solid social position som en af de førende Haute Couture syersker i Vilnius, hvor hun fik sønnen Roman i 1914. Omkring 1. verdenskrig flygtede de til Frankrig, hvor Nina blev ejer af et lille hotel i Nice. Hun nærede en grænseløs kærlighed til sønnen. Og hele livet følte han, at han skulle leve op til hendes forventninger. Som voksen ændrede han navn til Romain Gary og endte efter mange eventyrlige oplevelser som en af det 20. århundredes store forfattere.  
 
Du kan låne bogen på Glumsø Bibliotek.   

Aftenens program:
Fra kl. 17.45-19.00 - Café Rejseladen 
Menu: Salade Nicoise med flutes
Ekstra: is (kan købes for 25 kr.)
Fra kl. 19.15-19.30 - Glumsø Bio
Oplæg om bogen bag filmen, Morgenrødens løfte ved Glumsø Bibliotek
Fra kl. 19.30-ca. 22.00 - Glumsø Bio
Vi ser filmen, Løfte ved daggry
Efter filmen er der tid til diskussion.  

Pris for spisning: 80 kr., ekskl. drikkevarer og dessert
Pris for biograf: 70 kr.  
 
Der betales for mad, drikke og biografbillet på selve dagen hos henholdsvis Café Rejseladen og Glumsø Bio. Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet. Tilmelding på sms eller mail skal vises ved betaling.  
 
Vil du høre mere om arrangementet, er du velkommen til at henvende dig til:
Glumsø Bibliotek: 55 88 40 30 

 

Du tilmelder dig her på siden og betaler, når du kommer til arrangementet. OBS: Udsolgt