Bøf, bog og bio om "Pagten"
Bøf, bog og bio om "Pagten"

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
170 kr.
Bibliotek
Sted
Café Rejseladen og Glumsø Bio
For hvem?

Bøf, Bog og Bif i Glumsø - Pagten

Kom til en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen "Pagten" af Thorkild Bjørnvig, før vi ser filmen af samme navn i Glumsø Bio.

Pagten med undertitlen – mit venskab med Karen Blixen (1974) er Thorkild Bjørnvigs opsigtsvækkende erindringsbog, der beskriver hans tætte og foruroligende venskab med Karen Blixen i årene 1950-1954. En forbindelse, der endte med et brud og fik personlige omkostninger for dem begge. 

Pagten fortæller om et utroligt venskab, en platonisk kærlighedshistorie mellem den karismatiske forfatterinde og den begavede lyriker.

Ved filmens start er det 17 år siden, at Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed, genopfinder hun sig selv som en kunstnerisk superstjerne. 

Nu, i en alder af 63 år, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 30-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen... 

Pagten er et psykologisk spændingsdrama baseret på virkelige begivenheder. En hjerteskærende historie om en mester og hendes lærling og om prisen for at følge sit hjerte.

Aftenens program:
Fra kl. 17.30-18.45 – Café Rejseladen 
Menu: Dansk bøf med bløde løg
Ekstra: is (kan købes for 30 kr.)
Fra kl. 19.00 – Glumsø Bio
Fra kl. 19.30-ca. 21.30 Oplæg om bogen bag filmen, Pagten ved Glumsø Bibliotek 
Vi ser filmen, Pagten - Efter filmen er der tid til diskussion. 

Samlet pris for spisning og biograf: 170 kr. (ekskl. drikkevarer og dessert)
Tilmelding på: www.glumsoe-bio.dk, hvor der betales for både spisning og biograf.
Kvittering på sms eller mail skal vises både i Café Rejseladen og i Glumsø Bio.

Der er et begrænset antal billetter til arrangementet!