Foto af Nadja Prætorius

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Køb/bestil billet(ter)
Debat

Tænksom Tirsdag - en verden til forskel

14.11.17
Debataften om det moderne menneskes frigørelse.

Tænksom Tirsdag den 14. november har Nadja U. Prætorius - forfatter, foredragsholder, psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi - som gæst.
 
Nadja Prætorius beskæftiger sig med sammenhængen mellem psykologiske processer og samfundsvilkårene og har påvist de sygeliggørende konsekvenser af rovdriften og dehumaniseringen af borgerne, der i disse år foregår på arbejdspladser og i uddannelsesinstitutioner. Hun er forfatter til bøgerne: "Stress - det moderne traume", "Den etiske udfordring i en global tid" og endelig "En verden til forskel Omstillingens nødvendige frisættelse af det markedsgjorte menneske", der udkom i 2016. 

Feltstudie i Polynesien

Nadja Prætorius tager i sit oplæg udgangspunkt i beskrivelsen af et feltstudie, som hun foretog hos et oprindeligt folk på en lille polynesisk ø i Stillehavet. Hun viser kontrasten mellem på den ene side livet i vores forjagede og splittede konkurrencesamfund, hvor det tilsyneladende gælder alles kamp mod alle for at sikre overlevelsen, og på den anden side tilværelsen hos et oprindeligt folk, hvor alle er uløseligt forbundet med fællesskabet og den omgivende natur - og hvor netop det sikrer alles overlevelse.
 
Efter oplægget står ordstyrer Peter Johannes Schødt klar med mikrofonen, så publikums forskellige vinkler og holdninger til emnet kan blive vendt og debatteret med oplægsholderen. 

 

Gratis. Tilmeld dig ved at trykke på "Køb/bestil billet(ter)" til højre på siden.

 

 

Materialer

Nadja U. Prætorius: Stress - det moderne traume
Reservér
  • Bog

Stress - det moderne traume

Af Nadja U. Prætorius (2007)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den etiske udfordring i en global tid

Af Nadja U. Prætorius (2013)
Læs mere
  • Ebog

En verden til forskel : omstillingens nødvendige frisættelse af det markedsgjorte menneske

Af Nadja U. Prætorius (2016)
Læs mere