Billede fra en af Extinction Rebellions aktioner
Billede fra en af Extinction Rebellions aktioner
Billede fra en af Extinction Rebellions aktioner
Billede fra en af Extinction Rebellions aktioner

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Mød klimaaktivistgruppen Extinction Rebellion

Ellen Opdrup fra Extinction Rebellion kommer og fortæller om, hvorfor hun og mange andre gør fredeligt oprør. Arrangeret med Grøn Omstilling, Næstved.

Vi er midt i en global nødsituation. Livet på jorden er i alvorlig krise på grund af klimaforandringerne og vi er på vej mod udslettelse. Derfor skal der handles nu.

Så alvorligt er udgangspunktet for klimaaktivistgruppen Extinction Rebellion, der som navnet antyder gør oprør imod menneskehedens udslettelse.

XR -som de kalder sig - er mildest talt utilfredse med at det ser ud til at de skal arve en jord med et kaotisk klima og hvor dyre-og plantearter forsvinder i et hastigt tempo. Derfor aktionerer de og går ikke af vejen for f.eks. at blokere broer, for at prøve at råbe politikerne og os andre op. De klæder sig ud, lægger sig på vejen som døde bier, stabler en båd op på en bro i det centrale London osv. Men de er altid fredelige.

Som de selv siger: ”Vi bruger ikke-voldelig civil ulydighed i vores arbejde med at stoppe masseudryddelsen og minimere risikoen for samfundskollaps. Vi er en bevægelse bestående af bekymrede borgere, der er lokalt selv-organiserede og samarbejder på tværs af landet”

Torsdag d. 28. november kl. 19:0 –21:00 kommer Ellen Opdrup fra organisationen Extinction Rebellion på Næstved Bibliotek og fortæller om, hvorfor hun og mange andre gør fredeligt oprør.

Er du uenig i foreningens mål og metoder er du også meget velkommen. Vi elsker alle en god debat.

Gratis og der er ingen tilmelding - bare mød op.

Mødet med Extinction Rebellion er lavet i samarbejde med Grøn Omstilling, Næstved. Se deres hjemmeside

Grøn Omstilling er medarrangør