Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen. Foto: Thron Ullberg
Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen. Foto: Thron Ullberg

Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:30
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Livestreaming af Matilda Gustavsson: AFLYST, men kan ses online

Oplev interview på Det Kongelige Bibliotek med den svenske stjernejournalist, der fik metoo løftet helt frem til første sektion. AFLYST, men kan ses online på facebook.

Arrangementet er aflyst, men livestreamet kan se online på Det Kongelige Biblioteks facebookside: 
https://www.facebook.com/ev1ents/83282281390707

I Sverige blev alle medier, kulturinstitutioner, fagforbund mærket dybt af metoo. Vil det samme ske i Danmark nu? Se streamingen den 28. sept. kl 20 på Næstved Biblioteks Lille Scene.

Vi starter kl. 19.30 med at en bibliotekar anbefaler skøn- og fag-litteratur, som beskæftiger sig med metoo. Særligt romaner med metoo og krænkelsestema kan udvide perspektivet, da der er brug for flere synsvinkler i denne komplicererede debat. 

Vi står midt i en genopblusset metoo-debat, særligt pga. Sofie Lindes afsløring på TV2 af en seksuel krænkelse i en arbejdsrelation. Bliver det nu endlige lige så stort i Danmark, som det gjorde i Sverige?

Den svenske stjernejournalist, Matilda Gustavsson, har med sin journalistik og sin bog KLUBBEN, været til at ændre det svenske samfund. 

Vær med på live-streamingen – og stil direkte spørgsmål ind til scenen i Dronningesalen i Den Sorte Diamant. Metoo-debatten er i fuld gang, og på dit lokale bibliotek taler vi om bøgerne og live-streamer samtalen mellem en af de nordiske pionerer inden for metoo, journalisten Matilda Gustavsson i samtale med Lise Bach Hansen.

Er du mere interesseret i emnerne meetoo og seksuelle overgreb, kan vi gøre opmærksom på at du kort tid efter, fredag d. 2. oktober kl. 19 kan opleve forfatteren Liv Nimand Duvå i et forfatterforedrag om romanen Rosenreglen. Den handler om en ung kvindelig kunstners hjemsøgelse af ubehagelige, seksuelle oplevelser, som hun havde med en ældre mand som helt ung teenager. 

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Klubben : en undersøgelse

Af Matilda Gustavsson (2020)
Journalisten Matilda Gustavssons (f. 1987) beretning om hendes oprulning af den svenske skandalesag, hvor seksuelle o...
Læs mere