Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen. Foto: Thron Ullberg
Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen. Foto: Thron Ullberg

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Livestreaming af Matilda Gustavsson - AFLYST

Oplev interview på Det Kongelige Bibliotek med den svenske stjernejournalist, der fik metoo løftet helt frem til første sektion. OBS: Aflyst, men kan stadig ses hjemmefra.

I Sverige blev alle medier, kulturinstitutioner, fagforbund mærket dybt af metoo. Vil det samme ske i Danmark nu? Se streamingen den 28. september. kl 20 på Næstved Biblioteks Lille Scene.

Vi starter kl. 19.30 med at en bibliotekar anbefaler skøn- og fag-litteratur, som beskæftiger sig med metoo. Særligt romaner med metoo og krænkelsestema kan udvide perspektivet, da der er brug for flere synsvinkler i denne komplicererede debat. 

Vi står midt i en genopblusset metoo-debat, særligt pga. Sofie Lindes afsløring på TV2 af en seksuel krænkelse i en arbejdsrelation. Bliver det nu endlige lige så stort i Danmark, som det gjorde i Sverige?

Den svenske stjernejournalist, Matilda Gustavsson, har med sin journalistik og sin bog KLUBBEN, været til at ændre det svenske samfund. 

Vær med på live-streamingen – og stil direkte spørgsmål ind til scenen i Dronningesalen i Den Sorte Diamant. Metoo-debatten er i fuld gang, og på dit lokale bibliotek taler vi om bøgerne og live-streamer samtalen mellem en af de nordiske pionerer inden for metoo, journalisten Matilda Gustavsson i samtale med Lise Bach Hansen.

OBS: Aflyst. Du kan dog stadig se livestreamet hjemmefra på Det Kongelige Biblioteks begivenhed på facebook

Materialer

Matilda Gustavsson: Klubben : en undersøgelse GennemseGennemse
  • Bog

Klubben : en undersøgelse

Af Matilda Gustavsson (2020)
Journalisten Matilda Gustavssons (f. 1987) beretning om hendes oprulning af den svenske skandalesag, hvor seksuelle o...
Læs mere