Forside af bogen: Klimatosserne af Mikael Bellers Madsen
Forside af bogen: Klimatosserne af Mikael Bellers Madsen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

AFLYST! - Tænksomme Tirsdage - Klimatosserne

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE AFLYST! Mikael Bellers Madsen, projektleder i tænketanken Concito, stiller spørgsmålet: Det personlige klimaansvar - hvad skal det til og nytter det?

Stillet overfor klimaudfordringen debatteres det ofte, hvem der har ansvaret; er det helt og holdent et politisk ansvar, er det virksomhedernes, hvor langt kan vi komme med teknologien og hvor meget kan vi som borgere og forbrugere gøre?

Dette foredrag vil tage udgangspunkt i det personlige ansvar. Ikke for at sige, at de øvrige aktører ikke også skal tage ansvar – det siger sig selv  - men for at understrege, at vi personligt har et manøvrerum til at handle. Men hvor står vi som forbrugere i dag, hvor meget udleder vi og fra hvad? Hvad hæmmer nødvendige adfærdsændringer og hvad kan hjælpe os til at blive grønnere forbrugere?

Aftenens foredragsholder, Mikael Bellers Madsen, er projektleder i den grønne tænketank Concito. Han har i mange år arbejdet med forbrug og forbrugeradfærd og sammenhængen mellem trivsel og bæredygtighed.

Han er forfatter til bogen ”Klimatosserne – Fortællinger om klima, forbrug og det personlige ansvar”, der udkom i september 2019. Det er en debatbog om hvordan nogle danskere forsøger at gøre en personlig forskel i kampen mod klimaændringerne. Nogle fravælger bilen, andre kødet eller flyrejsen. Er det noget vi andre kan lære af i den omstillingsproces, som klimaforskerne siger, vi alle skal igennem?

Med udgangspunkt i klimasloganet ”ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget”, kan du denne aften blive klogere på, hvordan du som almindelig dansker og forbruger, kan gøre dit til at hjælpe klimaet i en rigtig retning.

Materialer

Mikael Bellers Madsen: Klimatosserne : fortællinger om  klima, forbrug og det personlige ansvar GennemseGennemse
  • Bog

Klimatosserne : fortællinger om klima, forbrug og det personlige ansvar

Af Mikael Bellers Madsen (2019)
Debatbog om hvordan nogle danskere forsøger at gøre en personlig forskel i kampen mod klimaændringerne. Nogle fravælg...
Læs mere