Sammen om skærmen
Sammen om skærmen

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?
Section

Sammen om skærmen

Invitation til familieworkshop om familiens digitale liv.

Arrangementet gennemføres som planlagt med de nødvendige Covid 19-forholdsregler.

Næstved Bibliotek inviterer, børn og forældre til arrangementet Sammen om skærmen, hvor vi tager en hyggelig og nysgerrig snak om familiens digitale liv. Man kan vælge at deltage i hele forløbet som vil vare omkring ca. 1,5 time, eller bare komme forbi for at blive inspireret, og få udleveret en spilleplade, som man kan vælge at tage med hjem.  

Diskussionerne om, hvilken rolle vores skærme skal spille i familien, har fundet vej til de fleste middagsborde. Det kan til tider være svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men alle er enige om, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden og interessere os for hinandens skærmliv. 

På denne uformelle workshop giver vi forældre og børn et redskab til sammen at kortlægge, hvad vi ser og gør på nettet, og få snakket sammen om hvad det betyder. Børn og deres forældre vil med klistermærker, pen og papir kortlægge deres digitale liv og lærer undervejs nyt om hinandens skærmliv. Og ligesom børnene får lov til at vise deres yndlings-YouTubere og de sjoveste spil, må forældrene også fortælle børnene om hvad de selv laver på nettet, og måske overveje om skærmene har den rigtige plads i familielivet.

”Sammen om Skærmen” er udviklet af ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation. Samtaleværktøjet hjælper jer i gang med snakken, om alt det der sker på skærmen og gør jer meget klogere på, hvorfor jeres børn er så vilde med deres skærme – og vice versa.

VIGTIGT:
Man skal tilmelde sig, der er kun plads til 8 familier adgangen
Kun en voksen pr. barn må deltage. Der skal altid være ét barn pr. voksen. Tilmelding her på siden gælder for en samlet "familie". 
Medbring jeres egne skærme, så I for eksempel kan vise hinanden, hvad I ser på Netflix eller forklare, hvad snapstreaks går ud på, og brug et par hyggelige timer sammen om skærmen.

Vi glæder os rigtig meget til en spændende aften sammen med jer.
Venlig Hilsen
Lars Månsson og Anette Østerholm fra Næstved Bibliotek