Fællesspisning på B-spis. Foto: B-spis.
Restaurant B-spis. Foto: B-spis.

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 22:30
Pris
250 kr.
Bibliotek
Sted
Restaurant B-spis
For hvem?
Arrangør

Fællesspisning på B-spis

Kom med på en tur i sommerens spisekammer og i sprogets smag tirsdag d. 12. juli på restaurant B-spis i Næstved.

Den 12. juli byder restaurant B-spis og Næstved Bibliotek og Borgerservice velkommen til det første arrangement i en nye serie af unikke oplevelser. På denne aften i juli åbner B-spis dørene eksklusivt for deltagerne til dette arrangement og serverer retter, der stimulerer smagsløgene, og undervejs krydres menuen med lidt kultur til hjernecellerne. 

B-spis’ kokke vil guide os igennem en madoplevelse ud over det sædvanlige. Undervejs vil kulturformidler Lea Anna Petersen læse højt fra tre forskellige tekster, som på hver deres måde viser, hvordan smagen har et sprog, og sproget har en smag.

Aftenen byder med andre ord på fællesspisning og højtlæsning, og der vil være plads til både fordybelse og den gode samtale omkring et veldækket bord.

Arrangementet slutter ikke på et bestemt tidspunkt, så vi kan tage os god tid undervejs.

Menuen
Langtidsbraiseret kalveskank, sommerurter og kartoffel cremé.
Koldskål med danske jordbær og crumble.
Prisen er inklusiv 1 glas vin/vand/øl pr. kuvert plus kaffe og te.  
Der er mulighed for tilkøb af drikkevare under måltidet. 

Kommende fællesspisninger på B-spis
23. august kan du opleve arrangementet ”Smag på litteraturen - En sanselig tilgang til måltidets betydninger i litteraturen”, hvor Casper Thrane, Lektor og Ph.d. i dansk, vil guide os igennem litteraturen, mens B-spis' kokke serverer mad der passer til. Casper Thrane har i en årrække undersøgt sammenhængen mellem smag og erkendelse i bl.a. litteraturen. 

20. september byder på en aften i plantekostens tegn. Der vil blive serveret gourmetmad baseret på bæredygtige ingredienser, mens Postdoc Marijke Hielkema fra Københavns Universitet, der har skrevet Ph.d. om danskernes kødvaner, vil fortælle om vores madvaner, udfordringer og forandringer. 

Følg med her på hjemmesiden, hvor menu og tilmelding på kommende arrangementer vil blive annonceret.

Tema om madkultur
I juli, august og september måned har bibliotekerne i Næstved Kommune et særligt fokus på temaet madkultur. Arrangementet ”Vild mad og vild litteratur i flammernes skær” er den del af dette tema.
 

Emne